Spausdinti šį puslapį

Daugiafunkcinių akumuliacinių talpų ir daugiafunkcinių talpų su sluoksniavimosi technologija gamyba

Daugiafunkcinių akumuliacinių talpų ir daugiafunkcinių talpų su sluoksniavimosi technologija gamyba Daugiafunkcinių akumuliacinių talpų ir daugiafunkcinių talpų su sluoksniavimosi technologija gamyba

ŠILUMA IR KO, IĮ

www.siluma.eu

Įmonė „Šiluma ir Ko“ - akumuliacinių ir daugiafunkcinių akumuliacinių talpų gamintojas, nesiūlome vien tai ką turi sandėlyje, o gaminantis tai, ko reikia klientui.

Daugiafunkcinė akumuliacinė talpa gali būti naudojama visų rūšių katilinėse. Jos paskirtis - šiluminės energijos kaupimas ir karšto vandens paruošimas. Rekomenduojame šias talpas naudoti tiek su įprastais, tiek su automatinio kuro padavimo kieto kuro katilais. Kai kuriuose modeliuose apačioje yra sumontuotas didelio ploto šilumokaitis, kuris užtikrins efektyvų saulės kolektorių gaminamos energijos absorbavimą.

Gaminio privalumai:

1. Įrenginys užima nedaug vietos katilinėje, todėl nereikia montuoti atskiro vandens šildytuvo karšto vandens paruošimui.

2. Sumontavimui reikia mažiau laiko, todėl mažėja sąnaudos įrengimo darbams.

3. Didelio paviršiaus ploto nerūdijančio plieno šilumokaitis užtikrina karšto vandens komfortą.

4. Nedidelis vandens tūris šilumokaityje nesudaro sąlygų daugintis bakterijoms.

5. Šilumokaitis sukonstruotas taip, kad įtekantis šaltas vanduo aušintų talpos apačią, tokiu būdu padidėja katilo ir saulės kolektorių efektyvumas.

6. Gaminyje galima sumontuoti didesnio galingumo elektrinius tenus greitam karšto vandens paruošimui.

Daugiafunkcinė akumuliacinė talpa

 

Talpos pajungimo principinė schema (Ji yra rekomendacinio pobūdžio).

Talpos pajungimo principinė schema

Daugiafunkcinės talpos su sluoksniavimosi technologija

„Šiluma ir Ko“ pristato naujieną - talpas su sluoksniavimosi technologija. Dažnai ši technologija vadinama „stratifikacija“ (lot. stratum – sluoksnis + facio – darau).

Taigi, technologija naudojama siekiant pagerinti vandens išsidėstymą panašios temperatūros sluoksniais susideda iš kelių pagrindinių detalių.

Grąžinamo srauto kanalo.

Atskyrimo membranos.

Šilumokaičio kanalo.

Šios sudedamosios dalys gali būti naudojamos arba visos, arba tik jų dalis, priklausomai nuo sistemos pobūdžio, kitų įrenginių ir pan.

Kanalas kuriuo vanduo įteka į talpą veikia panašiai kaip kaminas - šiltas vanduo kyla į viršų iki pasiekia tokios pat temperatūros (tankio ir svorio) vandenį. Tankiui ir svoriui susilyginus vanduo išteka į bendrą talpos tūrį tapęs sunkesniu už aukščiau esantį šiltesnį vandenį. Procesas nereikalauja pagalbinių priemonių - darbą atlieka gravitacija. Didžiausia nauda bus pasiekta naudojant grįžtamo srauto kanalą kai naudojami aukštos temperatūros termofikacinį vandenį naudojantys šildymo kontūrai, su nepastovia ir tikėtina aukšta grįžtamo srauto temperatūra (karšto vandens ruošimas išoriniu šilumokaičiu arba tūriniu vandens šildytuvu, vėdinimo sistemos šilumokaičiai, mažatūriai konvektoriai ir pan.).

Atskyrimo membrana stabdo vandens maišymąsi tarp talpos „skyrių“ skirtų kaupti skirtingų temperatūrų vandenį, tarkim termofikacino vandens skirtam ruošti karštą vandenį išorinio šilumokaičio pagalba ir termofikacinio vandens naudojamo šildymo kontūrui.

Šilumokaičio kanalas veikia taip pat kaip ir grįžtamo srauto kanalas. Skirtumas tik toks, kad apatinėje kanalo dalyje sumontuotas šilumokaitis, kurį šildo išorinis šilumos šaltinis.

Kanalo sienelė neleidžia šilumai „susimaišyti“ dideliame tūryje, vanduo šildamas pradeda kilti kanalu į viršų, tuo pačiu į šilumokaičio zoną įsiurbiamas pats šalčiausias vanduo esantis talpos apačioje. Šią technologiją talpos krovimo atveju patartina naudoti su nedideliais ir nepastoviais šilumos generatoriais, tokiais kaip saulės kolektoriai, siekiant, kad nedidelis energijos srautas būtų sukoncentruotas į aukštą temperatūrą talpos viršuje, „nesumaišant“ viso talpos tūrio.

Daugiafunkcinės talpos su sluoksniavimosi technologija

 

 

Minkšto poliuretano izoliacijos

„Šiluma ir Ko“ visiems gaminiams gali pagaminti nuimamą minkšto poliuretano šiluminę izoliaciją, pasižyminčia puikiomis šilumos izoliatoriaus savybėmis. Izoliacija  - itin svarbi talpos detalė. Pagamintą perteklinę šilumą reikia išsaugoti talpoje, be reikalo nešildant patalpos kurioje ji sumontuota. Netinkamai izoliuota talpa gerokai sumažina šildymo sistemos efektyvumą, sušildo patalpas kurioje sumontuota iki nepageidaujamos per aukštos temperatūros.

Talpų šiluminė izoliacija pagaminta iš minkšto poliuretano (100 mm storio), pasižyminčio puikiomis šilumos izoliatoriaus savybėmis. Polivinilo apdaila ne tik sustabdo oro judėjimą izoliacijos medžiagoje, bet ir suteikia gaminiui puikią estetinę išvaizdą. Siūlomi keleto spalvinių derinių gaminiai sukurs išskirtinę Jūsų katilinės išvaizdą.

Izoliacija tiekiama nesumontuota ant talpos. Ją sumontuosite sugaišę vos kelias minutes - skylės atvamzdžiams išpjautos, izoliacija susegama užtrauktuku.

Minkšto poliuretano izoliacijos

„Šiluma ir Ko“ specialistai suteiks išsamias konsultacijas, suprojektuos norimus gaminius ir juos pagamins. Gaminiams naudojamos medžiagos atitinkančios ES standartus. Sukaupta informacija apie žaliavų gamintojus ir tiekėjus leidžią pasiūlyti puikų kainos ir kokybės santykį.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio