Spausdinti šį puslapį

Pramoninis LED apšvietimas

Pramoninis LED apšvietimas Pramoninis LED apšvietimas

MAVY STUDIJA, UAB

Pramonė tai sritis, kurios veikloje sunaudojami milžiniški kiekiai elektros energijos. Didelę dalį elektros energijos naudojamos pramonėje suvartoja apšvietimo sistemos.  Apšvietimas ir jo kokybė yra labai svarbūs, ypač ten, kur dirbama su smulkiomis detalėmis, elektrotechnikos prietaisais ar spalvotais daiktais. Didelių išlaidų galima išvengti įsirengus LED technologija paremtas apšvietimo bei optimizavimo sistemas.

Pramoninis apšvietimas yra bendras terminas, jo jokiais būdais negalima taikyti kaip bendro normatyvo visoms pramonėms veiklos rūšims. Kiekviena sritis yra išskirtinė, tad apšvietimas turi būti pritaikytas tinkamai veiklai. Lygiai taip pat skirtingi apšvietimo sprendimai taikomi ir pagal patalpų paskirtis. Tarkime, patalpoje arba erdvėje, kurioje atliekami kruopštūs darbai, apšvietimo lygis turi būti itin aukštas, o sandėliavimo patalpose - žemesnis.

Pramoninis LED apšvietimas

Kalbant apie pramonės rūšis, pati didžiausia pramonės dalis yra gamyba. Tačiau gaminti galima skirtingus daiktus ir produktus, be to, jų dydžiai irgi turi reikšmės optimalaus apšvietimo parinkimui. Apšvietimo lygis matuojamas liuksais [lx], t. y. skaičiuojama, kiek liumenų tenka vienam kvadratiniam metrui. Tarkime, sunkiųjų mechanizmų surinkimo gamyklinėse patalpose užtenka 300-350 lx apšvietos, kai elektronikos ir prietaisų surinkimo dirbtuvėse reikalinga apšvieta 750-900 lx. Sandėliavimo patalpoms rekomenduojama apšvieta 150-200 lx. Taigi parinkti tinkamą apšvietimą yra labai svarbu, nuo to priklauso ne tik darbų kokybė, bet ir našumas. Taip pat yra sukuriama ir pridėtinė vertė: gera darbuotojų sveikata (dirbant prie pritaikytos darbo sąlygoms šviesos), darbuotojai jaučiasi puikai ir nuo darbo nenukenčia jų akys.

Pramoninis LED apšvietimas

LED privalumai

Norint išvengti didelių išlaidų bei padidinti darbo kokybę ir našumą, senas apšvietimo sistemas reikia keisti naujomis LED technologijos sistemomis. Šiandieninė LED technologija paremta apšvietimo elementais, kurie yra efektyviausi šviesos šaltiniai. Ne tik dėl to, jog žymiai sumažina elektros sąnaudas, efektyviau skleidžia šviesą, bet ir jų pritaikymas yra žymiai paprastesnis ir praktiškai neribojamas. LED šviesos šaltiniai iki 99% naudojamos elektros energijos paverčia į šviesą. Lyginant su kaitriniais, halogeniniais ar kitais šviesos šaltiniais, jie šviesai atiduoti naudoja 20-40% suvartojamos energijos, kitą dalį paverčia šiluma.

Dar vienas LED pranašumas, kuris padeda taupyti yra mažesnis šilumos atidavimas į aplinką. Yra daug atvejų, kai darbinėje patalpoje dega daug dienos šviesos ar halogeninių lempų, kurios skleidžia labai daug šilumos. Automatiškai norint sukurti darbuotojui komfortabilią aplinką, reikia patalpą vėdinti, jei vasarą to padaryti negalima, naudojami oro kondicionieriai, kurių kaina ir išlaikymas apsieina labai didelius pinigus.

Pramoninis LED apšvietimas

Šviesos valdymo sistemų įdiegimas taip pat labai svarbus. Norint išgauti didžiausią efektyvumą, ypač patalpose, kuriose vienu metu yra vykdomi tiek gamybos, tiek sandėliavimo procesai, šviesos srautai taip pat turi būti valdomi. Tam naudojami įvairūs judesio davikliai, sensoriai ir pan.

LED technologija - tai šiandienos ateitis. Taupyti ir didinti darbo našumą yra paprasčiau negu kada nors atrodė. Tik niekada nereikia pamiršti, jog siekiant tikslų, reikia viską gerai apgalvoti ir tartis su ekspertais.  Prieš nuspręsdami įsirengti ar atsinaujinti apšvietimo sistemas, labai svarbu atkreipti dėmesį į jų kokybę. Ilgas tarnavimo laikas bei kokybiška šviesa ir efektyvumas - tai yra pagrindiniai aspektai.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio