Spausdinti šį puslapį

Renovacijos vėliavą – dar aukščiau

Renovacijos vėliavą – dar aukščiau Renovacijos vėliavą – dar aukščiau

Sėkmingai laikyti renovacijos vėliavą ir ją iškelti dar aukščiau – tokiu palinkėjimu ministras Kęstutis Trečiokas pradėjo šiandien Aplinkos ministerijoje surengtą metinę daugiabučių modernizavimui skirtą konferenciją. Jos dalyviai aptarė renovacijos eigą ir rezultatus, taip pat svarbiausias problemas siekiant užtikrinti modernizavimo darbų kokybę, laukiančius naujus iššūkius ir galimybes jiems spręsti.

Šiandien, kaip apžvelgdama daugiabučių modernizavimo programos rezultatus pažymėjo viceministrė Daiva Matonienė, net nejauku lyginti dabartinį ir prieš penkerius metus buvusį renovacijos mastą. 2010-aisiais Lietuvoje buvo modernizuoti tik 25 daugiabučiai, o nuo 2013 m., kai pradėta renovuoti pagal naują finansavimo modelį, jų atnaujinta jau arti trijų šimtų.

Pagrindinis dėmesys vis dėlto skiriamas ne skaičiams, ne beatodairiškai renovacijos plėtrai, o jos kokybei. Sugriežtinus modernizavimo darbų priežiūros ir kontrolės sistemą, skubiai reaguojant į kiekvieną kylančią problemą, užkertamas kelias brokui ir pažeidimams. Statybos valstybinės priežiūros inspektoriai patikrina kiekvieną renovuojamą daugiabutį.

Konkrečias dažniausiai pasitaikančias statybos darbų klaidas konferencijos dalyviams nusakė Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) Projektų įgyvendinimo kokybės priežiūros skyriaus vedėjas Edvardas Petrauskas ir specialistas Rimas Kalvaitis, o renovacijos darbų kontrolę aptarė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) viršininkės pavaduotojas Aidas Valys.

Vienas labiausiai patyrusių renovacijos ekspertų, atliekantis šalies daugiabučių modernizavimo monitoringą nuo pat jo pradžios, dr. Česlovas Ignatavičius supažindino su pastatų šiltinimo problemomis ir jų sprendimo būdais. Renovuoto namo likimas, pasak Č. Ignatavičiaus, didžia dalimi priklauso ir nuo butų savininkų elgsenos. Todėl Aplinkos ministerija planuoja rudenį išleisti praktinių patarimų modernizuotų namų gyventojams vadovą.

Konferencija baigėsi daugiausia prie daugiabučių renovacijos sėkmės prisidėjusių BETA ir VTPSI darbuotojų pagerbimu. Jiems buvo įteiktos ministro padėkos ir apdovanojimai.

BFL nuotr. / 2015-06-12. LR APLINKOS MINISTERIJA. Renovacijos vėliavą – dar aukščiau. Visuomenės informavimo skyrius. www.am.lt

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio