Spausdinti šį puslapį

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas: Naujoji planavimo stebėsenos sistema užkirs kelią chaotiškai teritorijų plėtrai

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas: Naujoji planavimo stebėsenos sistema užkirs kelią chaotiškai teritorijų plėtrai Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas: Naujoji planavimo stebėsenos sistema užkirs kelią chaotiškai teritorijų plėtrai

„Ką tik pradėjusi veikti šalies teritorijos planavimo stebėsenos informacinė sistema (TPSIS) – labai svarbus žingsnis teritorijų darnaus vystymo link. Ji padės užkirsti kelią chaotiškai plėtrai ir bus naudinga ne tik specialistams, bet ir politikams, plačiajai visuomenei“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Ši sistema leis greičiau ir geriau valdyti valstybės teritorijų planavimo procesus, lengviau spręsti šių teritorijų planavimo, urbanizacijos, aplinkosaugos ir net socialinius klausimus. TPSIS administruoja ir tvarko Aplinkos ministerija, o prie tvarkymo prisidės ir savivaldybių administracijos.

Ligi šiol teritorijų planavimo stebėsena vyko necentralizuotai. Dabar, naudojantis TPSIS, viename interneto portale visi besidomintieji galės susipažinti su bendrųjų planų sprendinių įgyvendinimo stebėsenos rezultatais ir tendencijomis (priemonių įgyvendinimo planų rezultatai, stebėsenos rodikliai ir ataskaitos). Tai pravartu numatant ir atskirų teritorijų dalių raidą, sprendžiant socialinius, ekonominius ir aplinkosauginius iššūkius.

Akivaizdžią TPSIS naudą ypač pajus teritorijų planuotojai – objektyvūs duomenys labai svarbūs ieškant sprendimų, kaip darniai teritorijų plėtrai optimaliai panaudoti investicijas ir viešuosius finansus. Bendrųjų planų organizatoriai galės centralizuotai pagal bendrą formą teikti šių planų įgyvendinimo rezultatus: naudodami skirtingų teritorinių lygmenų fizinius, socialinius, ekonominius ar aplinkosauginius stebėsenos rodiklius. TPSIS leidžia lyginti vienus su kitais, matyti, kokie yra rezultatai, problemos, teikti pasiūlymus ir išvadas.

2014-12-18. LR APLINKOS MINISTERIJA. Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas: „Naujoji planavimo stebėsenos sistema užkirs kelią chaotiškai teritorijų plėtrai“. Visuomenės informavimo skyrius. www.am.lt

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio