Spausdinti šį puslapį

Sieniniai klojiniai PERI VARIO užtikrina aukštos kokybės betono paviršių

Sieniniai klojiniai PERI VARIO užtikrina aukštos kokybės betono paviršių Sieniniai klojiniai PERI VARIO užtikrina aukštos kokybės betono paviršių

PERI, UAB

Sieniniai klojiniai PERI VARIO užtikrina aukštos kokybės betono paviršių. Pirmą kartą Lietuvos statybos istorijoje objekte buvo panaudotos šios PERI sistemos: VARIO sieninių klojinių sistema, CB pakabinamos platformos su vežimėliais, BR vidinių lifto šachtų klojinių platformos. Įgyvendinant Verslo centro „VICTORIA“ Vilniuje statybą, VARIO sistema su CB platformomis buvo pasirinkta neatsitiktinai. Jų pasirinkimą lėmė mažas laisvos vietos plotas objekte, taip pat ekonominės priežastys bei reikalaujama aukšta paviršiaus kokybė. Laiptinių sienos turėjo būti be papildomos apdailos, todėl klojinių sistema privalėjo atitikti betono paviršiaus kokybei keliamus reikalavimus.

VARIO skydai buvo pagaminti PERI gamybinėje bazėje. Užsakovas pats gaminosi skydus ir CB stalus. Skydai buvo pagaminti per 2 savaites, o CB platformos – per 1 savaitę. Buvo pagamintas neįprastai ilgas 8,10 m ilgio stalas (be vežimėlių). Vieno aukšto konstrukcijų betonavimas truko maždaug 6-7 dienas, iš kurių 1-2 dienas buvo betonuojamos sienos ir kolonos bei standumo branduoliai, o likęs laikas buvo skiriamas perdangos MULTIFLEX betonavimui.

Išorinės sienos buvo keliamos į kitą aukštą kartu su sienomis, todėl buvo gerokai sumažintas klojinių montavimo laikas ir objekto išlaidos. Ši sistema pasirodė esanti pranašesnė palyginti su standartinėmis sistemomis, nes statant objektą ilgiau nei 4 mėnesius, išlaidos jų gamybai atsiperka ir galutinės sąnaudos klojinių nuomai yra mažesnės.

Valdas Bajarūnas, SP “Monolitas” padalinio vadovas:
„VARIO klojiniai pasižymėjo patogiu ir paprastu montavimu bei tuo, kad išgaunamas labai kokybiškas betono paviršius. Naudojant šiuos klojinius daugiaaukščių pastatų statyboje jie pasižymi labai geru atsiperkamumu, todėl šių klojinių naudojimas yra ekonomiškai efektyvus.“

Sieniniai-klojiniai-peri-VARIO-uztikrina-aukstos-kokybes-betono-pavirsiu1

Verslo centras „VICTORIA“ J. Jasinskio 16B, Vilnius

Subrangovas: AB “Panevėžio statybos trestas”, Panevėžys

Klojinių ir pastolių sprendimai: UAB “PERI”, Lietuva

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio