Spausdinti šį puslapį

TECSOUND® – ideali garso izoliacija

TECSOUND® – ideali garso izoliacija TECSOUND® – ideali garso izoliacija

Moderni izoliacija, UAB

www.izoliacija.com

Du iš trijų mūsų šalies – ypač didmiesčių ar vietovių, esančių netoli pagrindinių šalies magistralių – gyventojų vienaip ar kitaip kenčia nuo perteklinio triukšmo savo namuose. Triukšmas gali būti rimta problema bei miego sutrikimų, streso ir nuovargio priežastis. Tam kad būstas taptų jaukesniu, jo savininkams tenka pasirūpinti garso izoliavimu ir akustika bei sumažinti sienų laidumą garso vibracijoms.

„Tecsound®“ – plonytė, bet be galo efektyvi viskoelastinė garso izoliacijos membrana. Ji veikia kaip labai plonas garso barjeras, sugeriantis apie 45 % mūsų girdimo triukšmo. Mokslininkų tyrimai ir praktiniai bandymai parodė, kad triukšmo bangas geriausiai sugeria sunkios, plastiškos ir minkštos medžiagos. „Tecsound®“ membranai svorio suteikia metalas aragonitas, kurio dalelės tarpusavyje surištos ypatinga rišančiąja medžiaga. Nepaisant visų šių sudedamųjų medžiagų, membrana išlieka visiškai ekologiška. Ji beveik nedegi, nesensta, joje nesiveisia pelėsio grybelis ar kiti mikroorganizmai, ji nepraranda savo efektyvumo kartojantis dideliems temperatūrų pokyčiams, taip pat neįgeria drėgmės ir net neturi jokio kvapo. „Tecsound®“ membranos struktūra leidžia garso bangas transformuoti į šiluminę energiją, tačiau pati medžiaga beveik nešyla.

TECSOUND® garso izoliacija

Paklausi statybose ir pramonėje

Naująją medžiagą jau deramai įvertino statybų specialistai: ją sėkmingai derina su skirtingais pagrindais – metalu, betonu, plytomis ir mediena. „Tecsound®“ naudojama grindų, lubų, sienų ir stogų garso izoliacijai, be to, vamzdžių, liftų šachtų ir kitų triukšmo šaltinių pastatuose „nutildymui“. Tai, kad ji yra plona ją lengva pjaustyti ir paprasta montuoti, Pagrindu membranai gali būti bet koks pakankamai lygus ir sausas paviršius, tereikia jį tik nuvalyti ir nugruntuoti.

Membrana prie paviršiaus tvirtinama kontaktiniais klijais, jos juostas galima montuoti ir vertikaliai, ir horizontaliai. Tereikia atkreipti dėmesį, kad „Tecsound®“ medžiaga kuo labiau priglustų prie paviršiaus, o jos sujungimuose kraštai persiklotų ne mažiau kaip per 5 cm. Jei montuojant tarp lakštų išliks net menkiausiais tarpais, garso izoliacijos efektyvumas bus žymiai sumažintas. Didžiausias garso izoliacijos efektas pasiekiamas, jei medžiaga derinama su pluoštinėmis izoliacinėmis medžiagomis – tarkime, mineraline vata, akustiniu veltiniu ar gipskartoniu. Būdama plonytė, bet be galo efektyvi, „Tecsound®“, nedidina konstrukcijos storio ir nemažina naudingo patalpų ploto.

TECSOUND® garso izoliacija

Keli medžiagos tipai įvairiems tikslams

Viskoelastinės membranos pasaulyje įrengiamos daugiaaukščiuose ir mažaaukščiuose pastatuose, viešbučių ir SPA kompleksuose, biuruose, mokyklose – visur, kur nepageidaujami pašaliniai garsai. Naudoti jas galima sienoms, grindims ar luboms – tereikia tik pasirinkti reikiamą medžiagos tipą.

Tecsound® FT“ aukštos kokybės garso izoliacija sudaryta iš veltinio sluoksnio ir sintetinės viskoelastinės membranos dažniausiai yra naudojama luboms ar sienoms izoliuoti nuo triukšmo.

Jos atmaina„ Tecsound® 2FT“ turi du veltinio sluoksnius, abipus viskoelastinės membranos, ir idealiai tinka izoliuoti tarp buitines pertvaras nuo kaimynų skleidžiamų garsų.

Tecsound® SY70“ membrana – puiki priemonė užtikrinti garso izoliaciją bet kokiame kambaryje. Tie, kurie jau panaudojo šią medžiagą, atsiliepia apie ją tik teigiamai. Net neturint žinių apie statybas, ją savo rankomis galima lengvai sumontuoti namų remonto metu. Vartotojų atsiliepimai teigia, kad „Tecsound® SY70“ yra viena iš geriausių šiuolaikinėje pasaulinėje rinkoje esančių garso izoliacinių medžiagų. Membranos lakšto plotis sutampa su standartiniu gipskartonio lakšto pločiu – 1200 mm, o tai dar labiau pagreitina ir supaprastina montavimo darbus, be to, lieka kur kas mažiau nuopjovų. Sumontuota tiesiai ant gipskartonio, ji išsyk garantuoja kur kas aukštesnį garso izoliacijos lygį. Tai pasiekiama per padidėjusią sistemos masę, atsikratant konstrukcijomis sklindančio rezonanso ir sutampančių dažnių. Šitaip garso bangos izoliuojamos visuose dažniuose, o ypač – žemuosiuose, kurios visuomet buvo sunkiausia tinkamai sukontroliuoti. „Tecsound® SY70“ tai pagaliau padarė, ir padarė labai gerai!

Tecsound® TUBE“ – specializuota priemonė nutildyti triukšmams, kylantiems nuotekų vamzdynuose. Ji pagaminta iš „Tecsound®“ membranos ir neaustinio didelio tankio poliesterio pluošto. Šis produktas buvo sukurtas specializuotam vamzdynų garso izoliavimui –izoliacinis efektas jame padidėja dėl kombinuoto tamprios ir klampios didelio tankio membranos bei garsą sugeriančio izoliacinio pluošto derinio.

Nereikia naudoti klijų

Tecsound® SY70 GEO“ – oru sklindantį garsą izoliuojanti membrana, skirta vidaus pertvaroms. Vienoje pusėje ji padengta lipniu sluoksniu, prikimbančiu prie daugumos statybinių konstrukcijų. Kitoje membranos pusėje – poliesterio danga, prie kurios gerai limpa gipskartonio plokštėms montuoti skirti klijai. Šitaip galima prie sienos iš karto klijuoti gipso apdailos plokštę, neįrengiant jokių sudėtingų karkasų. Rezultate smarkiai sutaupoma vidaus erdvės: visas „sumuštinis“ gaunasi mažiau nei 30 mm storio. Pačios „Tecsound® SY70 GEO“  membranos storis tėra tik 3,5 mm, o masės svoris – 7 kg/m². Pramonėje šią medžiagą, kombinuojant su kitais izoliatoriais, plačiai naudoja variklių skyrių, kabinų ir kitų patalpų su padidintu triukšmo lygiu akustiniam komfortui didinti. Darbus atliekančios brigados džiaugiasi dar ir tuo, kad visi remonto darbai su „Tecsound® SY70 GEO“ netrunka ilgai, yra realizuojami paprastai ir greitai, nenaudoja jokių papildomų klijų ir nereikalauja jokio laiko džiūvimui.

TECSOUND® garso izoliacija

Grindims, sienoms ir luboms

Labai dažnai ir profesionalūs statybininkai, ir patys butų savininkai neskiria dėmesio tinkamai grindų garso izoliacijai, nes nenori gaišti laiko sudėtingesniems, ilgesniems ir galimai šiek tiek brangesniems darbams. Tačiau labai dažnai būtent geras garso izoliacijos sluoksnis po grindų danga gali išgelbėti ir pačių savininkų, ir jų kaimynų ramybę. Efektyviausias būdas kovoti su triukšmu iš viršaus – susitarti su kaimynais dėl grindų izoliacijos įrengimo po jų grindų danga. O efektyviausias būdas nesusipykti su kaimynais iš apačios – pasirūpinti garso izoliacija savo grindyse.

Kur kas didesnis garso izoliacijos efektas bus, jei kartu su siūloma sistema taip pat sumontuosite „plūduriuojančią“ grindų sistemą, sumontuodami tarpinį „Tecsound®“ membranos sluoksnį. „Plūduriuojanti“ grindų sistema ir garso izoliacija su „Tecsound®“ membrana – vienas iš efektyviausių būdų kovoti su bet kokiu erzinančiu triukšmu iš viršaus ar apačios.

Montuojant sienose „Tecsound® FT“ ar „Tecsound® 2FT“ viskoelastinę membraną, naudojami specialūs klijai. Norint gerai užklijuoti šias membranas ant sienos, reikia jas iš anksto išmatuoti, išpjauti ir padengti klijais. Pasirinkus savaime limpančią membraną, tereikia tik atskirti nuo jos apsauginę silikoninę plėvelę bei atsargiai pritvirtinti prie norimos vietos. Užklijavus „Tecsound®“, sieną reikės kruopščiai pravoluoti specialiu voleliu. Taip daroma tam, kad membrana kuo tolygiau priliptų prie sienos paviršiaus per visą plotą, nepalikdama oro burbuliukų.

Montuojant „Tecsound®“ vibroelastinę membraną lubose, ji tvirtinama mažais lakštais: kadangi medžiaga yra sunki, vienam žmogui paprasčiausiai pernelyg sunku išlaikyti didesnių matmenų lakštus. Priklijuota prie lubų membrana papildomai dar pritvirtinama ir sienos specialiomis plastikinėmis tvirtinimo detalėmis – vadinamaisiais „grybais“, dažniausiai naudojamais polistireninio putplasčio ar mineralinės vatos montavimui. Priklausomai nuo svorio ir apkrovos, yra naudojama 4–6 vnt./m².

Visų viskoelastinių „Tecsound®“ garso izoliacijos membranų montavimas yra toks paprastas, kad jį galima patikėti žmonėms, turintiems tik bazinių remonto įgūdžių. Tačiau, jei įgūdžių visgi trūksta ar nepasitikite savo jėgomis, ar tiesiog kažkas susiklostė ne taip kaip planuota, – visuomet galite kreiptis į UAB „Moderni izoliacija“ specialistus. Komandoje esantys aukščiausios kvalifikacijos specialistai bei „Tecsound®“ gamintojo technikai galės jums suteikti aukščiausio lygio konsultacijas bei pasiūlyti efektyviausius jūsų problemos sprendimus.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio