Spausdinti šį puslapį

Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija be chloro – viskas paprasta su Pristine Blue

Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija be chloro – viskas paprasta su Pristine Blue Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija be chloro – viskas paprasta su Pristine Blue

Maudymasis baseinuose, kubiluose ar masažinėse voniose – tai ne tik atpalaiduojantis malonumas, bet ir sveikatos gerinimas. Tačiau, itin svarbu, kad vanduo, kuriame mes praleisime laiką būtų švarus ir dezinfekuotas. Todėl svarbu yra pasirinkti tinkamas ir efektyvias vandens dezinfekcijos priemones. Tačiau kokios yra efektyviausios ir darančios mažiausiai žalos sveikatai?

Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija

Pigiausias būdas dezinfekuoti vandenį yra naudoti chlorą. Vanduo gali būti dezinfekuojamas mišiniais iš chloro dioksido, hipochloridu, kalcio chloridu, chloro aminu ir kitomis priemonėmis, tokiomis kaip bromas, aktyvus deguonis. Dezinfekcija chloru yra greita ir efektyvi, tačiau daugeliui chloras sukelia nemalonius pojūčius dėl skleidžiamo kvapo, odos ir akių dirginimo, alergijų sukėlimo ir pan.

Dar vienas vandens dezinfekcijos būdas yra oksidacija koncentruotu deguonimi (О2) ir ozonu (О3). Tiesa, ozonuojant reikia įvertinti tai, kad ozonas, kurio koncentracija prasideda nuo 0,03 mg/m3, turi labai stiprų specifinį kvapą. Jei ozono koncentracija prasideda nuo 0,07 mg/m3, pradeda skaudėti galvą ir prasideda svaigimas. Ozoną labai dažnai naudoja nutekamųjų sistemų dezinfekcijai.

Varis ir sidabras – veiksminga virusų ir bakterijų naikinimo priemonė

Be chloro ar deguonies priemonių vandens dezinfekcijai gali būti naudojami kai kurie brangieji ar pusbrangiai metalai – varis ir sidabras. Vario ir sidabro dezinfekcinis poveikis, žinomas nuo seniausių laikų. Dar senovės Romoje variu buvo dezinfekuojamos pirtys ir vanduo. Varis ir sidabras gali efektyviai naikinti virusus ir bakterijas, netgi tas, kurios yra atsparios chlorui. Sidabro sulfatas yra naudojamas baktericidiniam nudegimų ir atvirų žaizdų apdorojimui, naujagimių akių apsaugai nuo infekcijų. Varis teigiamai veikia ir geriamąjį vandenį, todėl, esant galimybei, namuose būtų tikslinga naudoti varinius vandentiekio vamzdžius.

Vanduo visiškai dezinfekuojamas naudojant mažas šių metalų koncentracijas (vadinamasis oligodinaminis poveikis). Daugybė mokslinių tyrimų pagrindė, kad teigiami sidabro ir vario jonai veiksmingai dezinfekuoja vandenį. Aktyvūs katijonai tampa gera natūralia visų mikroorganizmų naikinimo priemone. Vario ir sidabro katijonai akimirksniu sukuria elektrostatinius junginius su neigiamą krūvį turinčių mikroorganizmų ląstelių sienelių plotais. Šie junginiai taip pakeičia sienelės pralaidumą, kad normalus mikroorganizmo maisto pasisavinimas sumažinamas iki minimumo. Kai tik varis arba sidabras patenka į bakterijos arba dumblio ląstelės vidų, jonai pradeda naikinti baltymuose esančias ir sieros turinčias amino rūgštis, būtinas fotosintezei. Fotosintezė tampa neįmanoma ir ląstelė miršta.

Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija

„Pristine Blue®“ – bekvapė, bespalvė ir itin veiksminga dezinfekcijos sistema, užtikrinanti net vandens gėrimo galimybę

Sukurtas Jungtinėse Amerikos Valstijose, prieš daugiau nei 20 metų, „Pristine Blue®“ ir dabar yra pažengęs toliau nei kitos dezinfekcijos priemonės. Pagal inovatyvią formulę varį galima laikyti visiškai ištirpintą ir biologiškai aktyvų, užtikrinant, kad jis būtų visiškai nekenksmingas. Dumbliai ir bakterijos sugeria varį ir yra sunaikinami; po reakcijos vario kiekis vandenyje tampa nežymus, o pats varis vandenyje nebėra aktyvus.

Pasirodžius produktui iš „Pristine Blue Ltd.“, Junginėje Karalystėje buvo oficialiai paskelbta apie pirmąjį natūralų, chloro neturintį produktą, skirtą maudymosi baseinų ir SPA vandens dezinfekavimui.

„Pristine Blue®“ yra bekvapis, bespalvis vario tirpalas, kurį naudojant saugiais kiekiais netgi užtikrinama vandens gėrimo galimybė. Šis produktas gali greitai nukenksminti bakterijas, panaikinti nuodingus akis ir odą erzinančius, plaukus, plaukiojimo kostiumus ir net baseino vamzdynus ir įrangą pažeidžiančius kvapus. Tai natūralūs jonizacijos procesai, padarantys baseino aplinką malonesnę visiems, net ir tiems, kuriems anksčiau toks malonumas buvo neprieinamas ir atrodė neįmanomas – sergantiems astma, žvyneline ir įvairiomis kitomis ligomis. Jie pamatys, jog jiems nebereikia plaukimo akinių.

„Pristine Blue®“ produkto aktyvioji sudedamoji medžiaga yra vario sulfatas. Jis, remiantis Europos chemijos biuro duomenimis, yra paskelbtas biocidine dezinfekavimo medžiaga ir yra patvirtintas Amerikos aplinkos apsaugos agentūroje. Remiantis HSE pesticidų nuostatais, šiam produktui nereikia patvirtinimo; jis, remiantis NSF Tarptautiniu standartu 60, yra pripažįstamas kaip geriamojo vandens priemaiša.

Praktikoje matomi akivaizdūs šio produkto pranašumai – privačiuose baseinuose, kubiluose ir masažinėse voniose priemonės efektyvumas išlieka apie dvi savaites, perspektyvoje eksploatavimo išlaidos yra mažesnės, negu naudojant įprastus dezinfekavimo būdus, be to, iki minimumo sumažinama baseino prastovos trukmė. Ilgalaikė „Pristine Blue®“ formulė reikalauja dėmesio tik kartą per dvi savaites ir priemonės reikia tik kelių mililitrų ar gramų, o ne litrais ar kilogramais, kaip chloro.

Ilgalaikė „Pristine Blue®“ formulė leidžia išvengti kasdienio vandens testavimo ir chloro naudojimo kubilo, masažinės vonios ar baseino priežiūroje. Vanduo apdorotas „Pristine Blue®“ tampa minkštesnis ir atrodo viliojančiai, be cheminių medžiagų skonio ir kvapo. „Pristine Blue®“ yra švelnus kubilo, masažinės vonios ar baseino įrangai ir jis neblukina maudymosi aprangos. Jūs galite maudytis iš karto po vandens apdorojimo su „Pristine Blue®“. Jums neperštės akys... ir nepatikėsite, kaip puikiai po maudymosi atrodo jūsų plaukai ir oda.

Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija

Kaitinimosi kubilai, baseinai ir masažinės vonios įgaus natūralų vandens tyrumą, dėka „Pristine Blue®“, kuris:

  • ES ir pasaulyje registruotas patentas.
  • US Environmental Protection Agency sertifikatas EPA No. 64962-1.
  • Geriamo vandens sertifikatas NSF/ANSI STANDARD 60.
  • Seal of Approval ANTI ALLERGY sertifikatas.
  • Veiklioji medžiaga vario sulfatas ES Nr. 231-847-6.
  • Vario sulfatas naudojamas geriamo vandens dezinfekcijai.
  • Daugiau nei 20 metų naudojamas JAV ir Europoje.
  • Nekenksmingos aplinkai medžiagos.

„Pristine Blue®“ sistemos privalumai:

  • Nedirgina akių ir odos.
  • Nebalina maudymosi aprangos.
  • Švelnus įrangai ir dangai.
  • Bekvapis, beskonis, neputojantis.
  • Nereikalauja dažnos priežiūros (naudojamas kas 2 savaites).
  • Suteikia vandeniui daugiau skaidrumo.
  • Natūralus ir draugiškas supančiai aplinkai.
  • Neišsklaidomas saulės spindulių.
  • Ilgalaikė vandens priežiūra ir dezinfekcija.
  • Sezono kaina panaši ar net žemesnė nei naudojant chloro produktus.
  • Efektyvus baseino, kubilo ar spa konservavimas žiemojimui.
  • Tik per 24 valandas pereinama prie vandens apdorojimo be chloro.

„Pristine Blue®“ bechlorė vandens priežiūros sistema susideda iš šešių produktų:

1. „Pristine Blue®“ – sistemos kertinis akmuo, draugiškas aplinkai algicidas ir baktericidas, kurio formulė naudojama dumblių kontrolei ir bakterijų augimo stabdymui kaitinosi kubiluose, masažinėse voniose, maudymosi ar SPA baseinuose.

2. „Pristine Power®“ – bechlorė oksidavimo priemonė, kuri greitai ištirpsta ir pašalina kvapus bei organines medžiagas, teršalus ir kūno riebalus, kurie gali suformuoti nuosėdas ir tapti vandens drumstumo priežastimi.

3. „Pristine Clean®“ – neleidžia formuotis nuosėdoms ir metalų sankaupoms.

4. „Pristine Check®“ – kontroliuoja kalcio lygį ir paruošia kubilo, baseino ar SPA vandenį prieš panaudojant „PristineBlue®“.

5. „Pristine Extra®“ – natrio dichloro oksidavimo priemonė, kuri yra naudojama pradinėje sistemos naudojimo stadijoje.

6. „Pristine Clear®“ – išvalo drumstą vandenį, surinkdamas smulkias daleles filtravimo sistemoje, kas padeda jas geriau pašalinti iš vandens.

„Pristine Blue®“ sistemos dozavimas baseinuose, kubiluose ir masažinėse voniose

Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija

Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija

Baseinų, kubilų ir masažinių vonių vandens dezinfekcija

Atmerkite akis ir pažvelkite naujai – krištolo tyrumo ateitis be chloro!

Visus „Pristine Blue®“ vandens priežiūros produktus įsigykite čia: https://www.baseinuchemija.com/baseinu-ir-spa-prieziura-be-chloro-pristineblue

Daugiau informacijos apie produktus: Tel. 8 639 33 900 arba el.p. [email protected]

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio