Spausdinti šį puslapį

Sėkmingai vykdomas daugiafunkcinio Druskininkų kultūros centro įrengimo projektas

Sėkmingai vykdomas daugiafunkcinio Druskininkų kultūros centro įrengimo projektas Sėkmingai vykdomas daugiafunkcinio Druskininkų kultūros centro įrengimo projektas

UOSTAMIESČIO PROJEKTAS, UAB

uostamiescioprojektas.lt

Druskininkų kultūros centro statybos yra reikšmingas etapas kurorto plėtrai. Įgyvendintas projektas taps dar viena turistų traukos vieta, kaip Vandens pramogų parkas, Slidinėjimo arena, Druskininkų gydykla ir kitos Druskininkų lankytinos vietos.

Druskininkų savivaldybė siekdama, kad šis projektas atitiktų modernų, inovatyvų ir tarptautinį lygį ir Druskininkų kultūros centras veiktų sėkmingai, domėjosi analogiškų objektų veikla Lietuvoje bei užsienyje. Buvo aplankyti penki daugiafunkciniai kultūros centrai, susitikimų su kultūros centrų valdytojais metu domėtasi jų įrengimo ir eksploatavimo galimybėmis, pastatus pritaikant įvairioms veikloms: spektakliams, kinui, koncertams, parodoms, konferencijoms, repeticijoms ir kitoms.

Druskininkų kultūros centras

Dar 2000-aisias patvirtintose strateginėse Druskininkų vystymo kryptyse buvo numatyta, kad prioritetinė sritis kurorte bus kultūrinio turizmo vystymas. 2017 m. sausio mėn. pabaigoje, Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė pasirašė techninio Druskininkų kultūros centro projekto parengimo sutartį. Sutartis pasirašyta su viešąjį atvirą pirkimo konkursą laimėjusia UAB „Uostamiesčio projektas“ komanda „UP architektai“.

Projektavimo darbai vykdomi dviem etapais: pirmasis apėmė projektinių pasiūlymų parengimą, antrajame etape parengtas buvusios sanatorijos „Nemunas“ pastatų, esančių T. Kosciuškos g. 4 ir Maironio g. 7 rekonstravimo į Druskininkų kultūros centrą techninis projektas, kurio pagrindu gautas statybą leidžiantis dokumentas. Kultūros centras bus įrengtas buvusios „Nemuno“ sanatorijos koncertų salės vietoje. 

Druskininkų kultūros centro projektavimo darbai baigti 2018 metų balandį. Rengiant techninį projektą, buvo konsultuotasi su patirtį panašių pasaulinio lygio objektų statybose ir įrengime turinčiais tarptautiniais ekspertais. Ypač daug dėmesio skirta akustikos sprendiniams. Projektas ne kartą buvo pristatytas nacionaliniu lygiu, LR Seimo Kultūros komiteto nariams, ministerijų bei Vyriausybės nariams. Projektas finansuojamas Druskininkų savivaldybės, Europos Sąjungos ir Valstybės investicijų programos lėšomis. Projekto trukmė – 3 metai, jo pabaiga numatyta 2021-aisiais. Tais pačiais metais Druskininkuose bus organizuojamas ypatingai svarbus renginys – XI-osios Pasaulio lietuvių sporto žaidynės.

Druskininkų kultūros centras

Druskininkai nuosekliai siekia kultūrinį turizmą intensyviai vystyti tarptautiniu lygiu, o tam būtina sukurti daugiafunkcinę, modernią, tarptautiniams renginiams pritaikytą erdvę. Druskininkų kurorto infrastruktūra yra visapusiškai pritaikyta masiniams renginiams, todėl įrengus 6 tūkst. kv. m ploto Kultūros centro kompleksą bus galima rengti tarptautinius, aukščiausius standartus atitinkančius renginius, taip stiprinant ir Druskininkų, ir Lietuvos įvaizdį. Druskininkų kultūros centre bus įrengtos didžioji ir mažoji daugiafunkcinės salės, kino salės, erdvės repeticijoms, galerija, maitinimo paskirties, techninės, administracinės ir kitos patalpas. Pagrindinės Druskininkų kultūros centro funkcijos – koncertai, teatras, kinas, didelės apimties konferencijos. Šalia Druskininkų Kultūros centro taip pat planuojama įrengti parką.

Siekiant kokybės, modernumo ir funkcionalumo, techninio projekto sprendiniai, susiję su vertimo patalpų įrengimu ir sistemos įdiegimu, amfiteatro ant stogo  įrengimu, ventiliacija, išorine ir vidine apdaila, fasadu yra išsamiai išanalizuoti. Mechanizaciniams, technologiniams, akustikos, garso izoliacijos, apšvietimo sprendimams keliami itin aukšti kokybės reikalavimai. Druskininkų Kultūros centro techninis projektas buvo pristatytas ir įvertintas, panašių pasaulinio lygio objektų statybose ir įrengime patirtį turinčių tarptautinių ekspertų.

Druskininkų kultūros centras

Druskininkų savivaldybės atstovų teigimu, „Dar neįrengus Kultūros centro, jau sulaukiama siūlymų bendradarbiauti ir iš Lietuvos, ir iš kaimyninių šalių. Lietuvos parodų ir kongresų centro „LITEXPO“ valdyba mato Druskininkus kaip partnerį vystant didelės apimties konferencinius renginius, taip pat būta bendradarbiavimo pasiūlymų iš miestų – partnerių, todėl šis objektas svarbus ne tik Druskininkams, kaip kurortui, bet ir visai Lietuvai – kaip galimybė rengti tarptautinius, aukšto lygio renginius, priimti geriausius šalies ir užsienio atlikėjus“.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio