Spausdinti šį puslapį

Patarimai, kaip lauko baldus pritaikyti mažai erdvei

Patarimai, kaip lauko baldus pritaikyti mažai erdvei Patarimai, kaip lauko baldus pritaikyti mažai erdvei

Pigu, UAB

pigu.lt

Lauko baldų pasirinkimas yra atsakingas ir sudėtingas sprendimas ─ ypač tuomet, jei juos reikia pritaikyti nedideliuose plotuose. Tokiose vietose lauko baldai turi tiesioginės įtakos mūsų veiklos galimybėms, o jei pasirenkame neteisingai, ne tik sujaukiame eksterjerą, bet ir užkertame kelią patogiam praėjimui. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad mažesnėje erdvėje šių baldų statyti neverta ─ jei atkreipsite dėmesį į kelis paprastus patarimus, naujieji pirkiniai lengvai įsilies į Jūsų puoselėjamą aplinką.

Apsispręskite, kokiam tikslui pritaikysite turimą vietą. Lauke dažniausiai sėdite prie stalo su draugais, o gal mėgstate patogiai ištiesti kojas ir pailsėti su gera knyga? Jei neturite daug vietos, tikėtina, kad ją pavyks pritaikyti tik vienam konkrečiam tikslui. Tačiau tai nereiškia, jog negalite atrasti alternatyvių sprendimų: pavyzdžiui, jei lauke įtalpinsite pakankamai plačią sofą, priklausomai nuo situacijos, ant jos galėsite susodinti svečius ar patogiai išsitiesite patys.

Paskaičiuokite, kiek dažniausiai svečių priimate lauke. Tais atvejais, kai lauko baldams skirta erdvė yra nedidelė, ypač svarbu pasirinkti optimalų jų kiekį. Jei laiką lauke dažniausiai leidžiate tik su antrąja puse, o draugus priimate svetainėje, galbūt neverta investuoti į didesnį baldų komplektą? Tikrai atrasite, kaip išnaudoti sutaupytą erdvę ─ ypač tuomet, jei turite jaunesnių atžalų.

Tačiau galima ir priešinga situacija: jei su svečiais mėgstate vakaroti lauke, turėtumėte pasirūpinti, kad kiekvienas iš jų turėtų kur atsisėsti. Tam ypač tiks tokie kompaktiški lauko baldai kaip sulankstomos kėdutės ar populiarieji pufai.

Atsižvelkite ne tik į baldų dydį, bet ir į formą. Nors baldų išmatavimai yra labai svarbus aspektas, tikriausiai sutiksite, jog ne mažiau svarbu ir tai, kaip jie vizualiai atrodo aplinkoje. Masyvūs lauko baldai labiau atkreips dėmesį ir kai kuriais atvejais netgi užgoš kitas eksterjero detales, todėl jei turite galimybę, verčiau rinkitės paprastesnių, lengvesnių konstrukcijų gaminius. Daug skirtingų dydžių ir formų lauko baldų rasite Pigu.lt el. parduotuvėje https://pigu.lt/lt/sodo_baldai/lauko_baldai.

Išlaikykite vientisumą. Siekiant, jog lauko baldai susilietų su puoselėjama aplinka, reikia atkreipti dėmesį į eksterjere vyraujančias spalvas ir bendrą stilistiką. Jei visos detalės harmoningai derės tarpusavyje, net ir nedidelis plotas atrodys jaukiai ir žavingai. Žinoma, galite paeksperimentuoti ir su ryškesniais sprendimais, tačiau bet kuriuo atveju turėtumėte iš anksto pagalvoti, kaip Jūsų pasirinkimai atrodys bendroje aplinkoje ─ tikėtina, jog kai kurių variantų visgi nuspręsite atsisakyti.

Teikite pirmenybę sulankstomiems ar lengvai pernešamiems baldams. Net ir tuomet, jei turite nedidelį kiemą, jį taip pat reikia prižiūrėti, todėl kas kelias savaites prireikia vejapjovės (pavyzdžiui, https://pigu.lt/lt/sodo-prekes-gyvunams/sodo-technika/vejapjoves) ar kitos sodo technikos pagalbos. Norėtųsi, jog atliekant šiuos darbus, lauke stovintys baldai netrukdytų ─ apie tai reikėtų pagalvoti dar prieš juos įsigyjant. Jei pirksite sulankstomus ar lengvesnę konstrukciją turinčius gaminius, juos bet kada patogiai perkelsite į kitą vietą: šį privalumą įvertinsite ne tik užsiimdami lauko darbais, bet ir nusprendę juos žiemai pernešti į šiltesnę patalpą.

Apgalvoję visus šiuos niuansus, nesunkiai išsirinksite lauko baldus net ir tuomet, jei erdvė bus labai ribota. Stenkitės maksimaliai išnaudoti kiekvieną laisvą centimetrą, tačiau nepamirškite pagalvoti ir apie praktinę naudą ─ tai pats paprasčiausias, visuomet suveikiantis receptas!

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio