Spausdinti šį puslapį

Namo statybos mitai ir tikroji statybos kaina

Namo statybos mitai ir tikroji statybos kaina Namo statybos mitai ir tikroji statybos kaina

STATYBOS INOVACIJA, UAB

Namo statybos mitai ir tikroji statybos kaina. Įmonė UAB "Statybos inovacija" teikianti kompleksinės statybos paslaugas - nuo projekto peržiūros iki būsto įrengimo, griauna vieną iš pagrindinių statybos mitų: statyti namą ūkio būdu yra pigiau. Kaip teigia įmonės direktorius, statybos ūkio būdu susijusios su tokiomis sąnaudomis ir rizika, į kurias ne visi atsižvelgia, tačiau jos gali reikšmingai paveikti jūsų gyvenimą:

Asmeninis laikas

Labai apytiksliai skaičiuojant, statyboms teks skirti 2000 – 3000 val. asmeninio laiko. Daugelį mėnesių ar net metus jūsų nebus šeimoje, neišengiamai kils įtampų santuokoje, nukentės bendravimas su vaikais, teks paaukoti pomėgius.
 
Rūpestis ir nervai

Statyba ūkio būdu sukelia nemažai rūpesčių. Reikės ne tik surasti gerus meistrus (ne toks paprastas uždavinys -  paklauskite savo draugų, kiek laiko jie praleido vartydami interneto puslapius ar kalbėdami telefonu, ar keikdami statybininkus), pirkti medžiagas, samdyti transportą,  tikrinti meistrų darbą ir išreikalauti jį atlikti gerai, derinti darbų frontus ir statybų etapus. Turint omeny, kad namo statyba susideda iš daugybės elementų, rūpesčių tikrai daug. Taigi, dieną dirbsite savo pagrindinėje darbovietėje, o laisvalaikiu neturėsite laiko ilsėtis, nes organizuosite statybas.

Statant ūkio būdu garantuojamas didelis stresas, nuo kurio ne vienas žmogus prarado sveikatą.

Asmeninė rizika

Visą riziką dėl statybos klaidų, tiekimo sutrikimų, medžiagu kokybės ir jų panaudojimo, nelaimingų atsitikimų, žalos tretiesiems asmenims prisiima statytojas.
 
Finansiniai nuostoliai

Statyba ūkio būdu paprastai vyksta keletą metų. Tuo metu ne tik nuomosite butą, bet ir mokėsite paskolą. Jei butas nuosavas, vis tiek patirsite jo išlaikymo išlaidas, kartu išmokėdami paskolą namo statybai.

Dar blogiau, jei neužteks lėšų namui pabaigti, kad galėtumėte jame įsikurti. Ne tik sugrius jūsų svajonė įsikurti individualiame name, bet ir užšaldysite lėšas, už kurias turėsite mokėti palūkanas. Deja, taip nutinka gana dažnai. Juk statant ūkio būdu, galutinė kaina būna beveik VISUOMET žymiai didesnė, nei prognozuota. Ne šiaip sau privačių namų rajonuose pilna nepabaigtų namų.
 
Nuostoliai dėl neracionalaus darbų organizavimo

Paslėpti nuostoliai - neracionalus medžiagų tiekimas (medžiagų likučiai arba papildomos transporto ir laiko išlaidos tiekiant partijomis), neoptimaliai parinktos medžiagos ir technologijos, dėl kurių galutiniai namo parametrai ar kokybė yra prastesni nei galėtų būti. Arba padidėja namo sąmata, neracionalūs projektiniai arba konstrukciniai sprendimai (pavyzdžiui, pertekliniai pamatai).

Visada tarp atskirų darbų etapų atsiras daug neatitikimų, kurių nebus kam padaryti, neaišku kas atsakingas arba kas tai turėjo atlikti.

Nesugebėsite išreikalauti ar patikrinti meistrų darbo kokybės. Kartais trūkumai "išlenda" jau vėliau, kai su meistrais jau yra atsiskaityta. Galimybės priversti juos ištaisyti tokius defektus yra labai ribotos. Su trūkumais turėsite susitaikyti arba teks ardyti, griauti ir perdaryti dalį darbų, bus sugadintos medžiagos ir taisymui išleisite papildomas lėšas.

Namo statybos kainos sudėtis

Vertindami namo statybos kainą, būtinai pasidomėkite kokios medžiagos ir kokia darbų sudėtis yra įtrauktos į sąmata. Naudojant pigesnes medžiagas, galima sutaupyti, tačiau ir kokybė bus prastesnė.

Sudarydami sąmatą, mes paaiškiname statytojui kokie yra alternatyvių medžiagų bei sprendimų pranašumai ar trūkumai, leidžiame jam pačiam pasirinkti vieną iš galimų variantų, atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį.

Svarbu pažymėti, kad įvairių statybos kompanijų deklaruojama vieno kvadratinio metro namo statybos kaina gali smarkiai skirtis dėl skirtingos darbų apimties. Pavyzdžiui, į namo statybos sąmatą gali būti neįtraukta vidaus apdaila, sienų tinkavimas, grindų pagrindo įrengimas, šildymas ar elektros instaliacija. Įėję į tokį namą pamatysite tik sumūrytas sienas. Nors išorės fasado apdaila atlikta pilnai ir namą galima priduoti kaip nebaigtą statybą. Lieka dar begalę darbų ir sąnaudų kol galėsite įsikelti.

Namo statybos kaina – kompleksinių sprendimų visuma. Dažnai turimas namo projektas neužtikrina sėkmingos ir nebrangios statybos. Mes ne tik atliekame įvairias statybines operacijas – mes garantuojame galutinį rezultatą – kokybišką namą per sutartą laiką už sutartą kainą.

Samdydami mūsų įmonę UAB "Statybos inovacija", jūs pasinaudosite: visa mūsų sukaupta patirtimi ir žiniomis, darbų organizavimo įgūdžiais, ilgamečiais ryšiais su statybinių medžiagų ir įrangos tiekėjais ir ilgamečiais ryšiais su specializuotų darbų įmonėmis, išvengsite daugybės rūpesčių ir galimų klaidų ir būsite tikri dėl savo sumanymo sėkmės. Nenorite išleisti per daug – kreipkitės pradėję projektavimo darbus ar ruošdamiesi įsigyti sklypą.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio