Spausdinti šį puslapį

Betranšėjiniai darbai: Laisvas, priverstinis ir prigludęs įtraukimas vamzdynų ataujinimui

Betranšėjiniai darbai: Laisvas, priverstinis ir prigludęs įtraukimas vamzdynų ataujinimui Betranšėjiniai darbai: Laisvas, priverstinis ir prigludęs įtraukimas vamzdynų ataujinimui

POŽEMINĖS LINIJOS, UAB (POLI)

www.poli.lt

Nuo 2002 metų sėkmingai dirbanti UAB „Požeminės linijos“ specializuojasi inžinerinių tinklų statyboje ir renovacijoje. Įmonė siekdama tenkinti klientų poreikius, saugoti aplinką ir darbuotojų sveikatą bei sustiprinti savo pozicijas rinkoje, yra įdiegusi Kokybės, aplinkosaugos, darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos sistemą pagal LST EN ISO 9001:2008, LST EN ISO 14001:2005, BS OHSAS 18001:2007 standartus.

Betranšėjinius darbus įmonė atlieka nuo pat jos įkūrimo dienos ir nuolat įsisavina naujas technologijas. Įmonės darbuotojų kvalifikacija ir turimas technikos parkas leidžia parinkti tinkamiausias technologijas bet kokio sudėtingumo projektams, kad jie būtų įgyvendinti laiku, mažiausiomis sąnaudomis, kuo mažiau veikiant gamtą bei jau suformuotą infrastruktūrą.

Inžinerinių tinklų renovacija:

Laisvas įtraukimas - naudojamas susidėvėjusių slėginių ir savitaį senąjį vamzdį įtraukiami polietileniniai, polipropileniniai, stiklo pluošto vamzdžiaikinių vamzdynų atnaujinimui, kai eksploatacinės sąlygos leidžia ženkliai sumažinti senojo vamzdžio skersmenį. Įvairiais traukimo įrengimais .

Betranšėjiniai darbai: Laisvas, priverstinis ir prigludęs įtraukimas vamzdynų ataujinimui

Priverstinis įtraukimas - naudojamas susidėvėjusių slėginių ir savitakinių vamzdynų atnaujinimui, kai eksploatacinės sąlygos neleidžia sumažinti arba reikalauja padidinti senojo vamzdžio skersmenį. Statinio arba dinaminio vamzdžių laužymo įrenginiais yra sulaužomas senasis vamzdis, o vietoje jo įtraukiami nauji polietileniniai vamzdžiai, kurių skersmuo yra lygus arba didesnis už renonvuojamo vamzdžio diametrą.

Betranšėjiniai darbai: Laisvas, priverstinis ir prigludęs įtraukimas vamzdynų ataujinimui

Prigludęs įtraukimas - naudojamas susidėvėjusių, dažniausiai slėginių vamzdynų atnaujinimui, kai eksploatacinės sąlygos leidžia nedaug sumažinti senojo vamzdžio skersmenį. Tai būdas, kai naujo vamzdžio skersmuo prieš įtraukiant į renovuojamąjį vamzdį yra sumažinamas, o vėliau atstatomas iki nominalaus diametro. Vamzdžio sumažinimas gali būti atliekamas tiesiog statybvietėje arba gamykloje.

Vamzdis sumažinamas statybvietėje: nauji polietileniniai vamzdžiai specialiu kalibravimo įtaisu sumažinami iki skersmens mažesnio už renovuojamo vamzdžio vidinį skersmenį ir hidraulinių traukimo įrenginių pagalba įtraukiami į senąjį vamzdį.

Įtraukti vamzdžiai, dėka “atminties “ efekto atgauna savo nominalųjį dydį ir tampriai priglunda prie senojo vamzdžio. Šiuo būdu galima renovuoti iki 1100mm skersmens vamzdžius.

Vamzdis sumažinamas gamykloje: gamybos procese vamzdis yra sulenkiamas išilgine ašimi į taip vadinamą “U” arba “Ω” formą ir suvyniojamas į rulonus. Statybvietėje vamzdis traukimo gervės pagalba įtraukiamas į renovuojamą vamzdį ir po to, panaudojant karšto garo slėgį, yra išpučiamas iki nominalaus skersmens, ko pasekoje naujasis vamzdis tampriai priglunda prie renovuojamo vamzdžio sienelių. Šiuo būdu galima renovuoti iki 500mm skersmens vamzdžius.

Stipri kvalifikuotų darbuotojų komanda, kasmetinės investicijos į pažangiausių betranšėjinių technologijų įsisavinimą, aukšta darbų kokybė, kūrybingi sprendimai – tai yra dėl ko įmonė tapo pripažinta inžinerinių tinklų statybos lydere ir patikima partnere.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio