Spausdinti šį puslapį

Karkasiniai namai: Kodėl verta rinktis?

Karkasiniai namai: Kodėl verta rinktis? Karkasiniai namai: Kodėl verta rinktis?

Statyk Moderniai

Karkasinė statyba – racionaliausia statybos technologija. Nieko nereikalingo – tik tai, kas geriausiai atlieka savo funkcijas. Kitas svarbus privalumas – karkasinė statyba (geriau nei bet kuri kita statybos technologija) geriausiai pritaikyta naujoms šiltinimo technologijoms (ne paslaptis – jos buvo kuriamos karkasinei statybai). Be visų kitų privalumų tai yra ir pigiausias būdas pasistatyti pasyvų namą (energijos sąnaudų klasės A+ ar A++) nekeičiant konstrukcijos, o tik parenkant šiuolaikines izoliacines medžiagas.

Ilgaamžiškumas – nepaisant masyviojoje statyboje akcentuojamo mistinio “tvirtumo”- jokio realaus privalumo šiuo aspektu mūrinis namas neturi. Keletas medinės statybos ilgaamžiškumo pavyzdžių:

a) Seniausias medinis namas Europoje pastatytas 1176 m.

b) Seniausias iš eksploatuojamų karkasinių pastatų “protėvis”- Fachwerkhaus’as, statytas Vokietijoje 1346 m. Šiandien naudojamas kaip muziejus.

Karkasiniai namai: Kodėl verta rinktis?

Statybos kaina – statantis karkasinį namą, kiekvienas sprendimas bus įgyvendinamas paprasčiau ir pigiau. Galite nesunkiai pasiskaičiuoti – investavę tokią pat sumą, karkasiniame name turėsite bent keliais kambariais daugiau nei mūriniame. Nėra sunku rasti pagrindinę kainų skirtumo priežastį. Karkasiniams namams nereikalingi masyvūs pamatai. Visos karkasinėje statyboje naudojamos medžiagos pasižymi puikiomis šilumos izoliacinėmis savybėmis bei dažniausiai atlieka kelias funkcijas. Pvz. pagal šilumos laidumą rinkoje analogų neturinčios uždarų porų poliuretano ar polyisocyanurato termoputos pagerina konstrukcijos stabilumą 148 %, apsaugo karkasą nuo drėgmės bei 100 % “užsandarina” namą.

Statybos terminai – statantis mūrinį namą statybos terminus veikia technologiniai reikalavimai – juk, pavyzdžiui, negalėsite glaistyti ir dažyti ką tik nutinkuotos sienos. Karkasinė statyba neturi tokių suvaržymų. Daugelis darbų (pvz. vidaus komunikacijų išvedžiojimas) vykdomi paraleliai. Paprastai procesas nuo užsakymo suformavimo iki įsikėlimo į naują būstą trunka apie tris mėnesius. Per šį laikotarpį statybos darbai vyksta tik 2- 3 savaites.

Kokybė – karkasiniuose namuose dažniausiai gyvena žmonės, kuriems nusipirkti bet kokios konstrukcijos namą nėra problema. Ir jie pasirenka būtent medinį karkasinį namą. Kanada, JAV, Skandinavijos šalys – valstybės, kuriose žmonės renkasi tokius namus.  Mūsų naudojamos kokybiškos medžiagos ir naujausia karkasinių namų statybos technologija užtikrina aukštą energetinio naudingumo klasę.

Vertės augimas – jau šiandien matome pirmuosius požymius to, kad pagrindiniais karkasinių medinių namų pasirinkimo kriterijais tampa būsto šilumos nuostoliai ir eksploatacinės išlaidos, o “tvirtos sienos” po truputį juda į patį sąrašo galą. Šiandien verta rimtai apsvarstyti: ar investuoti į “tvirtą”, su “amžinu” klinkerio fasadu mūrinį namą, ar analogišką sumą išleisti karkasiniam namui su gerokai mažesniu energijos poreikiu, kurio gyvavimo ciklas yra daugiau kaip 100 metų. Pastaruoju atveju savo vaikams paliksite ne “dinozaurą”, o pigų eksploatacijoje ir lengvai pritaikomą naujų šeimininkų poreikiams būstą.

Prestižas – dauguma turtingiausių Amerikos žmonių gyvena karkasiniuose namuose. Pavyzdžiui, Bill Gates, kuris jau pasistatė nebe pirmą karkasinį namą. Laikai keičiasi – ekonominė situacija pakoreguos ir mūsų visų nusistatymus. Nepamirškime, kad 2016 m. pasyvaus namo standartai tapo privalomais ES šalyse. Greičiausiai tai įves atitinkamų korekcijų iki tol statyto būsto vertinime.

Rekonstrukcija – perkelti pertvaras, padidinti/sumažinti langų nišas, pakloti naujus kabelius – karkasiniame name visa tai atliksite greičiau, pigiau ir be kalno statybinių šiukšlių. Visada galėsite pastatyti priestatą taip, kad jis atrodytų ne kaip prielipa, o organiškai susiliejęs su senu statiniu. Parinkti analogiškus lauko apdailos variantus bus paprasta (net ir tobulindami produktą gamintojai išsaugo spalvų gamas). Svarbus karkasinio namo privalumas yra tas, kad po bet kokios rekonstrukcijos pastato konstrukcija visada išliks vienalytė statinio dalis.

Mikroklimatas – nepaisant to, kokia statybos technologija buvo panaudota – tik mechaninė ventiliacija palaiko maksimaliai komfortišką mikroklimatą patalpose. Skirtumas tas, kad įrenginėjant mechaninį vėdinimą karkasiniame name neteks ardyti sienų, nes ventiliacijos kanalai sumontuojami atitvarų montavimo metu. Taip sutaupoma nemaža dalis sumos, reikalingos visai sistemai įsirengti. Karkasiniame name ženkliai mažesni ir mechaninio vėdinimo sistemos eksploataciniai kaštai – sistemai nebereikia “siurbti” drėgmės iš atitvarų.

Namo šilumos akumuliacinės savybės – diegiant alternatyvias šildymo sistemas svarbiu rodikliu tampa pastato šilumos akumuliacinės savybės – kiek konstrukcijos akumuliuoja šilumos ir kaip ją grąžina į patalpas. Teoriškai karkasinė statyba turėtų šiuo kriterijumi stipriai nusileisti. Galimybė mažesniais kaštais sumažinti būsto šilumos nuostolius bei įsirengti rekuperacinę vėdinimo sistemą su kaupu kompensuos šį karkasinės statybos minusą.

Karkasiniai namai: Kodėl verta rinktis?

STATYK MODERNIAI kolektyvas yra sukaupęs ilgametę patirtį medinių karkasinių namų statyboje. Bendrovė garantuoja darbų atlikimo kokybę, namo ilgaamžiškumą, minimalius statybos kaštus. Patvirtinta bendrovės kokybės politika įpareigoja nuolat prižiūrėti namų montavimo procesą ir technologijų bei konstrukcinių elementų atlikimą.

Pagrindiniai karkasinių namų darbai:

Juostinių – polinių pamatų įrengimas;

Karkasinių išorės sienų montavimas;

Sienų apšiltinimas;

Išorės apdaila;

Vidaus karkasinių pertvarų montavimas;

Lauko durų ir langų montavimas;

Stogų dengimas įvairiomis dangomis;

Stogo apšiltinimas, pakalimas, lietaus nuvedimo sistemų montavimas;

Suteikiame garantijas bei pogarantinę priežiūrą.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio