apstatyba.lt – Architektūra – Projektavimas – Statyba. Besidomintiems statybų rinkos naujienomis!

2019 metų vonios plytelių tendencijos

2019 metų vonios plytelių tendencijos 2019 metų vonios plytelių tendencijos

Anksčiau plytelės vonios kambaryje buvo klijuojamos tik dėl funkcionalumo, tačiau šiais laikais ne mažiau svarbus ir jų estetinis poveikis. Dėl šios priežasties gamintojams teko kur kas labiau išplėsti jų asortimentą, kuris, priklausomai nuo vyraujančių tendencijų, kiekvienais metais vis kinta. Kokios vonios plytelės bus madingos 2019-aisiais?

Žaismingi raštai. Tiek sienų plytelės voniai, tiek ant grindų klijuojamos gali tapti vonios kambario puošmena ─ būtent tokios idėjos 2019 metais bus vienos populiariausių. Manoma, kad raštuotos plytelės sparčiai populiarės, todėl nenorėdami atsilikti nuo šiuolaikinių madų, turėtumėte pagalvoti apie įdomesnį sprendimą. Nesvarbu, ar rinksitės ryškius, ar pastelinius atspalvius, svarbiausia, jog vonios plytelės būtų išmargintos žaviu raštu, suteikiančiu aplinkai charakteringumo.

Neutralūs atspalviai. Šiuolaikinis interjeras ir toliau išliks populiarus, o kartu su juo ─ ir neutralūs plytelių atspalviai. Pilka, smėlinė ar kreminė bus vieni geriausių pasirinkimų tiems, kurie nori sukurti madingą vonios kambario aplinką. Šią erdvę visi įsivaizduojame kaip ramybės oazę, o švelnios spalvos tik dar labiau sustiprina tokį įvaizdį, todėl ryškias apdailos medžiagas rekomenduotina naudoti tik tuomet, kai trūksta įdomesnio akcento.

Akmens, marmuro imitacijos plytelės. Nors natūralių medžiagų gerbėjai gali su tuo nesutikti, akmens imitacijos plytelės turi daugybę pranašumų, tokių kaip paprasta priežiūra, atsparumas ir dar daugiau. Jei iki šiol dėl tokio sprendimo abejojote, galite būti tikri, jog 2019 metais tai bus vienas populiariausių pasirinkimų.

3D tekstūros. 3D plytelės neretai vadinamos meno šedevrais, pridedančiais vonios kambariui charizmos. Tokie sprendimai mūsų šalyje dar tik pradeda įsišaknyti, tačiau neabejojama, kad tiek ateinančiais metais, tiek ir vėliau ši tendencija vis labiau plis. Tad kodėl nebūti vieniems pirmųjų, pasirinkusiems šiuos unikalius dekoro elementus? Platus 3D ir kitų plytelių pasirinkimas pateikiamas „Apdailos namai“ salone.

Medžio imitacijos. Medienos tonai leidžia sustiprinti jaukumo ir ramybės įspūdį, todėl toks pasirinkimas puikiai tinka vonios kambariui. Tai ─ nesenstanti klasika, kuri ir ateinančiais metais nesitrauks iš populiariausiųjų sąrašo. Vertėtų nepamiršti ir praktinių savybių: ant tokio paviršiaus sunkiau matysis susikaupusios nuosėdos, todėl ir priežiūra nebus sudėtinga. Pasirinkę tokias plyteles, tikrai ilgai nenorėsite galvoti apie pokyčius!

Matiniai paviršiai. Šio tipo plytelės vertinamos tiek dėl praktinių savybių, tiek dėl subtiliai elegantiškos išvaizdos, itin gerai derančios prie naujais metais populiarios vonios kambario interjero vizijos. Tai nereiškia, jog blizgesio teks visiškai atsisakyti, tačiau jei norisi žengti koja kojon su šiuolaikinėmis madomis, pirmenybę reikėtų teikti būtent matiniams paviršiams ─ jie šiais metais bus ypač madingi.

Netikėti deriniai. Šiais metais interjero dizaineriai siūlo savęs neriboti ir išbandyti kontrastingus spalvų, medžiagų ar dydžių derinius, tapsiančius dėmesį prikaustančiu interjero akcentu. Pamirškite taisykles ir pasitelkite kūrybiškumą ─ originalus rezultatas pranoks bet kokius lūkesčius!

Vonios plytelių tendencijos

Puoselėdami vonios kambario aplinką, daugiausiai dėmesio turėtumėte skirti paskutiniajai tendencijai, leidžiančiai visiškai savęs neriboti. Vonios kambarys turi alsuoti jaukumu ir komfortu, todėl ir plyteles reikėtų rinktis atsižvelgiant į savo poreikius. Tačiau jei pritrūksite idėjų ar ieškosite, už ko užsikabinti, atkreipkite dėmesį į tai, kas šiuo metu populiaru: daugelis tendencijų nekinta, todėl Jūsų vonios kambario stilius madingas išliks ilgus metus.

Pasidalink: