apstatyba.lt – Architektūra – Projektavimas – Statyba. Besidomintiems statybų rinkos naujienomis!

2016-aisiais daugiausia senų daugiabučių atnaujinta Kauno apskrityje

2016-aisiais daugiausia senų daugiabučių atnaujinta Kauno apskrityje 2016-aisiais daugiausia senų daugiabučių atnaujinta Kauno apskrityje

Atnaujintais senais daugiabučiais namais pernai pirmavo, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) duomenimis, Kauno apskritis. Čia išduoti 105 renovuotų daugiabučių statybos užbaigimo aktai. Tai penktadalis visų 2016 metais šalyje baigtų statybų pagal daugiabučių atnaujinimo projektus.

Klaipėdos apskrityje 2016-aisiais modernizuota 33 namais daugiau nei 2015-aisiais, Vilniaus – 31, Kauno – 18.

Gerėja ne tik kiekybiniai, bet ir kokybiniai modernizavimo rodikliai. Vis operatyviau į statybos inspektorių nurodymus pašalinti nedidelius darbų kokybės trūkumus reaguoja rangovai. Jau beveik nekyla problemų, kad tinkamai būtų įrengtos fasadų šiltinimo sistemos. Sumažėjo technologinių pažeidimų užtaisant angokraščius, izoliuojant pamatus. Tačiau vis dar pasitaiko, kad vandens nuvedimo nuo plokščiųjų stogų sistemos neatitinka joms keliamų reikalavimų.

Kauno apskrityje VTPSI pareigūnai, tikrinę statybos dalyvių veiklą, nustatė 6 pažeidimus, už kuriuos taikyta administracinė atsakomybė. Pernai buvo nustatyta 17 tokių pažeidimų. Renovacijos kokybė gerėja ir Vilniaus regione. Tai rodo ir mažesnis nei pernai paskirtų baudų skaičius (2016 m. – 11, 2015 m. – 19), nors atnaujinta trečdaliu daugiau daugiabučių.

2016-12-06. LR aplinkos ministerija.

Pasidalink: